Legenda o jezdecu kitov
Print Facebook Witi Ihimaera

Legenda o jezdecu kitov

Razprodano!

 Poetična mešanica resničnosti in mitov v Ihimaerovem delu Legenda o jezdecu kitov se zliva v pripoved, polno pustolovščin in strasti. Je ena izmed redkih knjig z zračnim, optimističnim besedilom, ki bralca, ko prebere zgodbo do konca, napolni z energijo in mu prišepne, da je marsikaj mogoče. Po zgodbi je bil posnet tudi večkrat nagrajen film z istoimenskim naslovom.

 Osemletna Kahu si neskončno želi pradedkove ljubezni in pozornosti. On se posveča le svojim obveznostim, ki jih ima kot poglavar plemena Ngati Konohi v naselju Whangara na Vzhodni obali Nove Zelandije – plemena, ki je po legendi potomec 'jezdeca kitov'. Z vsako novo generacijo prvorojeni fant postane plemenski poglavar. Ker ni moškega potomca, bi morala novi poglavar postati Kahu. Njen praded vztrajno zavrača njena prizadevanja, da bi dobila mesto, ki ji pripada, a Kahu ne odneha. V svojem boju ima nenadomestljivega zaveznika: jezdeca kitov, po katerem je podedovala sposobnost sporazumevanja s temi veličastnimi živalmi.

 

 

 

Prevod: Tamara Bosnič
Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Nova Zelandija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 167 strani
Dimenzije: 135 mm x 205 mm x 17 mm
Datum izdaje: april 2004

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam