Kakšno drevo zraste iz mačka
Pripravljamo
Print Facebook Nataša Konc Lorenzutti

Kakšno drevo zraste iz mačka

21,95 EUR (trda vezava)
Prednaročilo
Poštnina je brezplačna
Vsa prejeta vplačila, do 20.8.2021, se upoštevajo kot uspešna rezervacija in nakup knjige v prednaročilu.

Vsa kasnejša vplačila se ne upoštevajo za uspešno rezervacijo knjig v prednaročilu, temveč za te velja redna cena. To pomeni doplačilo zneska do redne cene.

KNJIGA ZA CANKARJEVO TEKMOVANJE 2021/22 V 4. IN 5. RAZREDU OSNOVNE ŠOLE

  • nominacija desetnica 2014

Za  skrivnostnim  naslovom  se  skriva  enajst  zgodb,  ki  jih  izmenično  pripovedujejo  trije  prvoosebni pripovedovalci, dva brata in njuna mlajša sestra. Postavljene so v družinsko (in deloma šolsko) okolje, ki je že zavoljo večjega števila otrok izjemno dinamično; avtorica opisuje situacije, ki smo jih, vsaj podobne, vsi kdaj doživeli (težave z domačo nalogo, zmrdovanje nad hišnimi opravili, spopad z ušmi, hišni  ljubljenčki,  igranje  predsednikov  in  ministrov,  dojenčki  pri  hiši  …),  a  to  počne  na  duhovit  in domiseln  način,  na  prvi  pogled  simpatično  nepretenciozno,  a  dramaturško  dodelano.  Vinjetne ilustracije  za  ilustrirano  knjigo  je  prispevala  Ana  Zavadlav,  ki  že  na  predlistu  izjemno  domiselno upodobi naslov knjige, v nadaljevanju pa ustvari črno-bele in le ponekod deloma kolorirane utrinke iz življenja  simpatične  družine,  v  katerega  bodo  mladi  bralci  gotovo  z  veseljem  in  radovednostjo pokukali – koga pa ne zanima, kakšno drevo zraste iz mačka ... 

Junaki Nataše Konc Lorenzutti se v enajstih zgodbah spopadajo z različnimi tegobami in izzivi, pri tem doživljajo majhne dogodivščine in se marsikdaj kaj novega naučijo. V prvi zgodbi ugotovijo, da je delo lahko tudi veselo, v drugi dobijo novega sostanovalca – mačka, v tretji izpeljejo reševalno akcijo, v četrti ustanovijo svojo državo, v peti se izkaže, da se je včasih celo vredno zadržati ob šolskih zvezkih, v šesti se pokaže, da je s prazniki včasih težko, v sedmi sadijo krompir in ugotovijo, da s krompirjem nimajo krompirja, v osmi se domača naloga izkaže za domačo nadlogo, v deveti se naučijo novo angleško besedo, v deseti dobijo novega družinskega člana, v enjasti pa napovejo vojno bolham. 

 Knjiga je prejela znak za kakovost otroških in mladinskih knjig ZLATA HRUŠKA.

 

Ilustrator: Ana Zavadlav
Kategorije: Drugo triletje OŠ
Poreklo: Slovenija
Priporočena starost: 8+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 64 strani
Dimenzije: 135 mm x 205 mm x 10 mm
ISBN 13: 9789612724832
Datum izdaje: avgust 2021

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam