Cvetka Sokolov

Cvetka Sokolov

(Avtor)

Cvetka Sokolov (1963) piše za otroke in mladino. Začela je s prevajanjem iz nemščine in angleščine. Njene slikanice upodabljajo vsakdanje dogodke, ki prinašajo drobne otroške radosti, a tudi stiske, ki jih otrok premaga ob podpori odraslih. Z ilustratorjem Petrom Škerlom je bila za slikanico Rdeča hiša leta 2005 nominirana za nagrado izvirna slovenska slikanica, tri leta pozneje (2008) pa še za slikanico Ah, ti zdravniki!. Leta 2008 sta bili njeni slikanici Ah, ti zdravniki! in Ponoči nikoli ne veš prevedeni v danščino; slikanica Ponoči nikoli ne veš je bila istega leta prevedena tudi v katalonščino in španščino. Njen prvi mladinski roman Kar ne ubije (2013) je bil nominiran za nagrado modra ptica. Napisala je tudi nekaj scenarijev za otroško oddajo Zajček Bine. Leta 2016 se je priključila projektu Lahkonočnice in zanj prispevala številne pravljice.

Nagrade

  • 2005 – Nominacija za nagrado izvirna slovenska slikanica za delo Rdeča hiša
  • 2008 – Nominacija za nagrado izvirna slovenska slikanica za delo Ah, ti zdravniki!
  • 2013 – Finalistka za nagrado modra ptica za delo Kar ne ubije

Bibliografija

  • Rdeča hiša – 2004 
  • Šola ni zame! – 2005 
  • Ponoči nikoli ne veš – 2006 
  • Ah, ti zdravniki! – 2007 
  • Pridi, greva na sprehod – 2008 
  • V našem vrtcu : slikopisi za malčke – 2012 
  • Kdo nikoli ne miruje? : uganke za malčke – 2012 
  • Se bomo zmenili in druge zgodbe – 2012 
  • Kaj, le kaj je to? – 2012 
  • Moj dojenček – 2012 
  • Kar ne ubije – 2013 
  • Visoko, više - do neba! : slikopisi in uganke za malčke – 2013 
  • Kdo dela to? : uganke za malčke – 2014 
  • In kaj boš po poklicu ti? : slikopisi za malčke – 2014 
Vsak s svojega planeta

Vsak s svojega planeta

Cvetka Sokolov

V napačni zgodbi

V napačni zgodbi

Cvetka Sokolov

Kot noč in dan

Kot noč in dan

Cvetka Sokolov

Moj dojenček

Moj dojenček

Cvetka Sokolov